21. veljače 2024.

20 godina djelovanja Senjske lige protiv raka

Jučer, 30. studenog održana je svečana skupština povodom 20 godina djelovanja Senjske lige protiv raka.

U uvodnom dijelu sjednice obratio se predsjednik Udruge Miroslav Prpić, dr. med., koji je u obraćanju naveo kako vrijedni članovi Udruge punih 20 godina rade na podizanju zdravstvene svijesti o raku i na ukazivanju na mjere koje je potrebno poduzimati u zaštiti od malignih bolesti.

Također, Udruga pomaže oboljelima i njihovim obiteljima u ostvarivanju prava iz zdravstvene i socijalne skrbi, a oboljelima se dodjeljuje i jednokratna financijska pomoć.

Na skupštini su dodijeljene Zahvalnice i Priznanja fizičkim i pravnim subjektima koji pomažu u radu Udruge, među kojima su Zahvalnice dodijeljene Ličko-senjskoj županiji i Gradu Senju, koje su preuzeli zamjenica ličko-senjskog župana Jasna Orešković Brkljačić i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Senja Vice Nekić.

Nakon svečanog dijela skupštine održan je i koncert u POU M.C. Nehajeva Senj, kojom prigodom su nastupili: Dječji vrtić Travica, Plesna skupina Maya’s Dance Nation, VIS Mirakul, Matej Prpić, Grupa Skala, Hana Opala-gitara, Jure Rogić-gitara, Bunjevački bećari, Crescendo band, Trio Marinero, Bartol Krmpotić-klavir, Ženska klapa Senjkinje, Joso Butorac i Mladen Žmak te VIS Bonaca, za što se prodajom ulaznica po simboličnoj cijeni od 3 eura pomaže oboljelima od malignih bolesti u Senju.

Senjani su još jednom pokazali svoja velika srca, što je dokazala i atmosfera u prepunoj dvorani.

Najbolje iz Like